Amelander Kaap 109

Amelander Kaap 109

Ameland

Het eiland Ameland

Het mooie Ameland heeft een zandstrand van maar liefst 27 kilometer waar u elk seizoen van kunt genieten. Vanaf Holwerd vaart u in drie kwartier naar het eiland. Hier vindt u de uitnodigende dorpjes Buren, Nes, Ballum en Hollum. Ieder op zijn beurt pittoresk en zeker een bezoek waard wanneer u het eiland aandoet. Vanzelfsprekend kan een bezoek aan de duinen en stranden ook niet ontbreken gedurende uw verblijf.

Waar we trots op zijn, is het feit dat de badstranden op Ameland al 25 keer zijn onderscheiden met de blauwe vlag. Dit is een internationale milieu onderscheiding voor schone en veilige stranden. Zowel goed voor mens als natuur!

Duinen
Vuurtoren
Strand Ameland

Naast het bezoeken van de dorpen en het strand kunt u naar hartenlust vele wandel- en fietsroutes verkennen. Sportief, op het gemak of zelfs uitgerust met een verrekijker in de hand. Op het eiland zijn namelijk twee schitterende natuurgebieden waar meer dan 60 vogelsoorten broeden. Verder wordt het waddengebied zelf bijzonder gewaardeerd door onze gasten om het unieke natuurverschijnsel omtrent de grote getijdenverschillen.

Ook is er een aantal keren per jaar op Ameland een spectaculaire demonstratie van de paardenreddingboot te bewonderen. Prachtig om te zien!

Vuurtoren-2

De vuurtoren van Ameland

Een onmiskenbare verschijning op het eiland: de 55 meter hoge uit gietijzer vervaardigde vuurtoren van Ameland. De toren is gebouwd in opdracht van Koning Willem III en ontworpen door Quirinus Harder. De segmenten zijn gegoten in Deventer en afzonderlijk vervoerd naar Ameland waar deze in 1880 ter plaatse op elkaar zijn geplaatst. Sinds 2005 wordt de toren niet meer door de kustwacht gebruikt en dient deze als expositieruimte. Wie nu bereid is om de 236 traptreden te bedwingen, wordt beloond met een prachtig uitzicht over het eiland.

bron: VVV Ameland
Ameland Wad

Wadlopen: Ameland

Voor degenen die van een uitdaging houden. In plaats van de boot naar Ameland pakken vanuit Holwerd kan men ook gewoon gaan lopen! Meld u aan voor een begeleide tocht. Eerst een uur lang door pittig slik waarna u na het passeren van de oester- en mosselbanken de harde zandplaten bereikt. Onderschat de tocht niet het is immers een behoorlijke inspanning, maar de ervaring is uniek!

Bron: VVV Ameland & Wadloopcentrum Pieterburen
Hollum en Molen

Koren- en Mosterdmolen De Verwachting

De Verwachting is een ruim 100 jaar oude stellingmolen waar men meel maalt en mosterd maakt. De molenaars en mosterdmakers doen dit in combinatie met uitgebreide uitleg en demonstraties. Leuk om in het winkeltje een echt Amelands product te bemachtigen.

Bron: VVV Ameland
Strandzeilen

Sportief en avontuurlijk Ameland

Ameland heeft iedereen iets te bieden. Voor degene die van de natuur wil genieten, prachtige stranden wil bezoeken of liever iets actiefs onderneemt! Op het eiland zijn veel activiteiten die juist de hartslag doet verhogen! Ga bijvoorbeeld strandzeilen, powerkiten, raften of een gps-tour doen. Zo aanschouw je het natuurschoon vanuit een geheel ander perspectief.

Activiteiten

Hieronder een kleine greep uit de vele activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw verblijf.

Voor meer inspiratie kan u ook kijken bij VVV Ameland

Paardrijden

Bezoek aan kaasboerderij

Bezoek aan bierbrouwerij

Huifkartocht

Musea

Bowlen

Golfen

Parachute
springen

Rondvluchten

Speelboerderij
indoor

Pottenbakken

Strandtocht per
tractor

Vaartocht naar
robben

Vissen

Wadlopen

Natuurexcursie